SON DAKİKA

20 Temmuz 2015 Pazartesi

SON DAKİKA... Şanlıurfa Suruç'ta ki patlamada intihar saldırısı ihtimali!



SON DAKİKA!: ÖLÜ SAYISI 25 YARALI SAYISI İSE 100'ÜN ÜZERİNDE!

ŞANLIURFA Suruç'ta patlama meydana geldi. Son dakika bilgisine göre, patlamada 20'ye yakın kişinin öldüğü 45 civarında yaralı olduğu öğrenildi. Patlamanın nedeninin intihar saldırısı olduğu iddia ediliyor. Ölü sayısının artabileceği bilgileri geliyor. 
Türkiye'yi sarsan patlama Şanlıurfa Suruç'ta Amara Kültür Merkezi önündemeydana geldi. Patlamanın olduğu yerde basın toplantısı düzenlenen bir grubun olduğu ve bu gruptakilerin hedef alındığı bildiriliyor.

PARÇA TESİRLİ BOMBA

Çok sayıda kişinin ölümüne sebep olan patlamanın parça tesirli bombadan kaynaklandığı bildirildi.
Sürekli kan anonsu yapılırken bölgeye polis ekipleri sevkediliyor. Saldırıyı IŞİD'in düzenlediği ihtimali üzerinde duruluyor. 
DBP Suruç ilçe yöneticisi İlyas Bozkurt, IMC TV’ye yaptığı açıklamada, olayın bir intihar saldırganının üzerindeki bombaları patlatması şeklinde gerçekleştiğini söyledi. 
suruç-patlama-şanliurfa.jpg
Suruç'taki patlamadan hemen sonra objektiflere yansıyan manzara dehşete düşürdü. 


GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI : CESETLER HER YERE YAYILDI
Görgü tanıklarından Garip Çelik şunları söyledi:
“Basın açıklaması için gitmiştim. Gençler basın açıklaması yapacaktı. Hangi koşullarda Kobani’ye geçeceklerini anlatıyorlardı. Tam fotoğraf çekmeye çalışırken çok şiddetli birpatlama oldu. Cesetler her yere yayıldı. Cesetlerin altında kaldık o derece şiddetliydi. Tam basın açıklaması yapılırken oldu. Patlama diyoruz ama patlamanın şekli belli değil, canlı bomba olabilir. Bu daha önce tasarlanmış. İntihar saldırısı olabilir, çözemedik. Gerçekten çok büyük bir kargaşa yaşandı. Kamera elimdeydi, insanlar şoka girdiler, sonra yaralılar taşınmaya başlandı.

CANLI BOMBA GİBİ
Patlama olurken kameram açıktı çekim yapıyordu, alttan üste doğru patlama oldu. Mantık olarak poşet içinde veya yerde olması mantıklı gelmiyor, canlı bomba ihtimali var. Kitlenin tam ortasında oldu. İstanbul’dan birlikte geldiğim arkadaşlarım hayatını kaybetti.”

KOBANİ'DE DE EŞ ZAMANLI PATLAMA İDDİASI
Öte yandan Suruç’ta yaşanan patlamayla aynı anda Kobani’de hükümet binası önünde de eşzamanlı patlama meydana geldiği aktarılıyor. HDP Şanlıurfa Milletvekili Leyla Güven, patlama bilgisinin kendilerine geldiklerini ama teyit edemediklerini söyledi.
şanliurfa-suruçta-son-dakika-patlama.20150720131405.png
şanliurfa-suruçta-son-dakika-patlama.20150720131754.png
PATLAMADAN ÖNCE ÇEKİLEN FOTOĞRAF
şanliurfa-suruçta-son-dakika-patlama.pngsuruç-patlama-öncesi-son-görüntü.jpg
Kobani'ye gitmek için bekleyen gençlerin fotoğrafı 6 saat önce twitter hesaplarından paylaşılmıştı.

KOBANİ'YE GİTMEK İÇİN BEKLİYORLARDI

Patlama Kobani’nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere dün İstanbul’dan Urfa’nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 330 gencin konakladığı Amara Kültür Merkezi’nde meydana geldi.

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 HaberTag
Design by FBTemplates | Distributed by Kaizentemplate.