SON DAKİKA

30 Haziran 2015 Salı

Meclis Başkanlığı Seçimlerinde İlk Turda Kazanan Yok



BMM'nin 25. döneminde başkanlığını yapacak ismin belirlenmesi için yapılan seçimlerin ilk turu tamamlandı. Meclis Başkanlığı seçiminin ilk turunda en çok oyu Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz aldı.
545 VEKİL OY KULLANDI
TBMM Genel Kurulunda yapılan Meclis Başkanlığı seçiminin ilk turu sonuçlandı. CHP İstanbul Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ve AK Parti Sivas Milletvekili Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yarıştığı Meclis Başkanlığı seçimlerinin ilk turunda 545 milletvekili oy kullanılırken, alınan sonuçlar şöyle:
* İsmet Yılmaz 256 oy,
* Deniz Baykal 125 oy,
* Ekmeleddin İhsanoğlu 81 oy,
* Dengir Mir Mehmet Fırat 81 oy,
* Boş 2 oy
2. TUR OYLAMA BAŞLADI
İlk tur oylamada 367 oy alan Meclis Başkan adayı çıkmadığı için ikinci tur oylamaya geçildi.
İlk iki oylamada üye tam sayısının 2/3'ünün (367), üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğunun oyu (276) aranıyor. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan 2 aday için 4. oylama yapılacak. 4. oylamada en çok oy alan üye Başkan seçilecek.



OYLAMA 15:00'DA BAŞLADI
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 25. Yasama Dönemi 1. Yasama Yılının 2. Birleşimi saat 15.00'te açıldı. Birleşimi, Meclis geçici Başkanı Deniz Baykal yönetiyor. TBMM Genel Kurulu'nda, 25. Dönem milletvekilleri tarafından Meclis Başkanı seçiliyor.
BAYKAL OY KULLANAMADI
TBMM Başkanlığı için Milli Savunma Bakanı AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ile HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat yarışıyor. Baykal, Meclis Geçici Başkanlığı yaptığı için oy kullanamadı.
KILIÇDAROĞLU, DAVUTOĞLU VE AK PARTİLİ VEKİLLERLE TOKALAŞTI
Oy kullanma işlemine parti liderleri ve Deniz Baykal haricindeki Meclis Başkanı adayları da katılırken, Kılıçdaroğlu oy kullanmaya gittiği esnada AK Parti grubu sıralarına yönelerek Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Partili milletvekilleriyle tokalaştı.

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 HaberTag
Design by FBTemplates | Distributed by Kaizentemplate.